Vesti Dečija nedelja ima za cilj da putem Viber zajednice dopre do širokog kruga ljudi

Dečija nedelja ima za cilj da putem Viber zajednice dopre do širokog kruga ljudi

Dečija nedelja je međunarodni praznik koji se proslavlja širom planete i predstavlja uspešan model saradnje između države i brojnih građanskih i stručnih organizacija, povezujući pri tom sve važne aktere koji se bave zaštitom prava dece.

U Srbiji se Dečija nedelja obeležava od 1934, a od tada se menjala i razvijala, prilagođavajući svoje programske ciljeve pravim dečijim potrebama i problemima. Ključni dokument za planiranje i implementaciju aktivnosti tokom Dečije nedelje je Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta, koja je usvojena 1989. Od 2018. Dečija nedelja je obuhvaćena Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom. Realizacija aktivnosti Dečije nedelje sprovodi se uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a ove godine je humanitarna organizacija „Dečje srce“ zadobila poverenje države i Ministarstva za sprovođenje aktivnosti na nivou Republike.

Tokom trajanja Dečije nedelje biće organizovani brojni i raznoliki događaji i aktivnosti na nacionalnom i lokalnom nivou. Dečija nedelja slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti. To je takođe i prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti.

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Zoran Đorđević, istakao je da su prava dece u fokusu rada Ministarstva i Vlade Srbije, kao i da su ovakve manifestacije važne za decu, ali i za celokupno stanovništvo. „Ponosan sam što smo, čak i tokom trajanja pandemije, pronašli način da potpuno bezbedno organizujemo ovaj događaj, kao i da ostanemo u potpunosti posvećeni promociji prava dece i borbi za njihovo srećnije odrastanje. Ova manifestacija traje 7 dana, ali njen cilj je da svi mi budemo svesni važnosti ove teme tokom svih 365 dana u godini i da damo naš doprinos boljem, zdravijem i srećnijem odrastanju sve dece u Srbiji,“ rekao je Đorđević.

Dečija nedelja je po prvi put pokrenula zajednicu na Rakuten Viberu, kako bi još više približila ovu tradicionalnu manifestaciju Generaciji Z. Zajednica će sadržati vesti, predstojeće događaje, slike i drugi obrazovni i informativni materijal posvećen godišnjoj inicijativi Dečije nedelje. Organizacioni tim Dečije nedelje je takođe odlučio da kreira stikere, što će za posledicu imati da Viber zajednica dodatno promoviše inicijativu. Svaki stiker predstavlja jedan od događaja Dečije nedelje kojem je posvećen određeni dan. Ovaj isključivo digitalni kanal usmeren na vodeću aplikaciju za komunikaciju za mobilne telefone u Srbiji obogatiće odnos između organizatora i mladih, i stvoriće bezbednu sredinu za komunikaciju, posebno uzimajući u obzir trenutnu pandemiju.

Goran Rojević, direktor „Dečjeg srca“, glavnog organizatora Dečije nedelje, istakao je da je njegova organizacija ponosna što je zadobila podršku svetski priznate kompanije poput Rakuten Vibera. „Radost koju ćemo doneti deci, promocija prava dece i podizanje svesti biće podstaknuti sa idealnom komunikacijskom platformom koju oličava vodeća globalna aplikacija za razmanu poruka – Viber. S obzirom da smo prilikom organizacije velikih skupova ograničeni koronavirusom, od velikog je značaja da deca i stariji mogu da ostvare komunikaciju putem naše zajednice, obogate svoju interakciju sa našim duhovitim Viber stikerima posvećenim Dečijoj nedelji, kao i da prime najnovije i najvažnije informacije o našim aktivnostima i događajima preko mobilnog, tableta ili laptopa.“ istakao je Rojević.

Sa ovom inicijativom želimo da vas sve pozovemo da se pridružite našoj Viber zajednici i da koristite Viber stikere posvećene Dečijoj nedelji. Kako biste besplatno preuzeli naše Viber stikere idite na ovaj link. Kako biste postali član naše zajednice sledite ovaj link.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs