Vesti Zvuci srca ponovo sviraju

Zvuci srca ponovo sviraju

Bend „Zvuci srca“ koji čine osobe sa smetnjama u razvoju sa posebnim muzičkim sklonostima je ponovo na muzičkoj sceni. Povodom proslave godišnjice postojanja Srednje zanatske škole koja se održala u školskom dvorištu, naši muzičari su nastupali, širili dobre vibracije i osvajali srca publike. Dvorište škole je bilo ispunjeno sportsko –rekreativnim i kulturno-muzičkim aktivnostima u kojima su učestvovali učenici Srednje zanatske škole i posetioci koji su želeli da uživaju u dobrom provodu. Pozitivnu tremu pred nastup razbijali smo zvucima i pokretima Kapuere – borilačke veštine i akrobatskog plesa poreklom iz Brazila. Kako najslađe ostaje za kraj, „Zvuci srca“ su nastupali poslednji i time ostavili veliki utisak na posetioce, koji su se veselo njihali uz tonove pop i narodne muzike koju su stvarali naši umetnici. 

Bend „Zvuci srca“ predstavlja autentičan vid samozastupanja osoba sa smetnjama u razvoju, koje se putem muzike i umetnosti integrišu u društvne tokove, edukuju i senzibilišu društvenu zajednicu i šalju jasnu poruku o svojim sposobnostima i talentima koji se usled brojnih predrasuda često ne podstiču u dovoljnoj meri. Na ovaj način članovi benda govore ne samo u svoje ime, već i u ime ostalih ljudi čije se potrebe i sklonosti neretko zanemaruju i stavljaju u drugi plan. Cilj formiranja benda je razvoj potencijala osoba sa smetnjama u razvoju, promovisanje njihovih kreativnih sposobnosti i prevazilaženje društvenih barijera i stereotipnih uverenja koja ograničavaju vođenje ispunjenog i kvalitetnog života.
Umorni i zadovoljni, završili smo druženje puni utisaka i pozitivnih emocija koje smo začinili ukusnim krofnama budućih pekara Srednje zanatske škole. Školom se širio eho zvukova, čije su melodije upila srca posetioca sa snažnim utiskom i osećajem ispunjenosti i lepote.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs