Vesti Sedamdeset treća Škola života na Zlatiboru

Sedamdeset treća Škola života na Zlatiboru

Škola životnih veština je program koji je osmišljen sa ciljem da omogući osobama sa smetnjama u razvoju da se što više osamostale u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti: obavljanju lične higijene, sređivanju zajedničkih prostorija, pripreme jednostavnijih obroka. Ona predstavlja uvod u pripremu za samostalnim životom u manje restriktivnom okruženju.
Naše veliko zadovoljstvo je što možemo da vas obavestimo da je u toku realizacija 73. Škole životnih veština, u trajanju od 23 do 30 marta 2018.godine. Tradicionalno i ovaj kamp provodimo na Zlatiboru, u poznatom ambijentu vile “Vuković“, gde iznenađeni snegom i dalje uživamo u sankanju i grudvanju.
Kao i u svakoj školi moramo da poštujemo ritam dana, a u obavljanju svakodnevnih aktivnosti imamo podršku vaspitača. Sa prvim zrakom sunca, otvaramo sanjive okice i pre nego što krenemo u nove avanture, peremo zube i nameštamo krevet. Dan nastavljamo razgibavanjem na svežem vazduhu, dok dežurna grupa drugara priprema doručak. Odmorni i punih stomaka krećemo u šetnju Zlatiborom, a grupa koja je zadužena za ručak, u kuhinji zvekeće šerpama i kutlačama.
Izmorene od šetnje i igre na snegu, dočekuje nas opajan miris hrane, a nakon ručka idemo na zaslužen popodnevni odmor, gde se družimo i časkamo uz čaj i kolače. Popodne je rezervisano za kreativne radionice i sticanje novih veština. Posle večere, žamor i graja se šire kroz kuću dok se spremamo za diskoteku. U diskoteci svako veče je posebno, jer je svake večeri je različita tema, nestrpljivo iščekujemo da saznamo ko će poneti tutulu mistera i mis Zlatibora, a ko će imati najoriginalniju masku na maskenbalu. Svoje pevačke veštine, uz vešto kreirane instrumente, oprobaćemo na karaokama. Zabave nikada dosta, ali u 10 pravo u krevet.
Sa nama svaki dan je jedinstven i donosi nove avanture. U dobrom društvu, kroz smeh i igru se najbolje uči, a to se može videti kroz veštine kojima smo ovladali u sedmodnevnoj Školi životnih veština. Svaki kamp sa nestrpljenjem iščekujemo kako bi se družili i stekli nova saznanja.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs