"Mi brinemo"


Promocija socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom i njihovih porodica kroz zajedničke aktivnosti u Crnoj Gori i Srbiji. Projekat prekogranične saradnje obuhvata, u Srbiji, Zlatiborski okrug i gradove Užice i Čajetinu i, u Crnoj Gori, gradove Nikšić, Plužina i Šavnik.
Cilj projekta je da promoviše socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom i njihovih porodica kroz zajedničke aktivnosti u Crnoj Gori i Srbiji. Ciljna grupa su osobe sa smetnjama u razvoju iz pomenutih opština, profesionalci koji rade sa njima i koji žele da unaprede svoj rad i razmene iskustva sa drugim profesionalcima.

Projekat se fokusira na uspostavljanje i jačanje prekogranične saradnje javnog i neprofitnog sektora kroz povezivanje centara za socijalni rad,  dnevnih centara i NVO putem zajedničkog organizovanja treninga i seminara, kao i promotivnih aktivnosti i na taj način postavlja uslove za dalje zajedničke aktivnosti i saradnju, kao i rad  sa osobama sa invaliditetom. Očekivani rezultati su da osobe sa invaliditetom povećaju svoje kapacitete za sticanje znanja i životnih veština i da se ojačaju i povećaju znanja i veštine stručnih radnika iz lokalne samouprave i drugih organizacija koje su uključene u formiranju usluga i rade sa osobama sa invaliditetom u zajednici. Projekat traje 11 meseci, a početak je 1. septembra 2012. godine i trajaće do 1. avgusta 2013. godine,  finansiran je od strane Evropske komisije.

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs