Sedmodnevna praktična edukacija

Sedmodnevna praktična edukacija


U okviru projekta „Naš grad je naš dom“ u februaru mesecu realizovan je sedmodnevna praktična edukacija - „Škola životnih veština“na Zlatiboru.
Na praktičnoj edukaciji učestvovali su korisnici koji su na Zlatibor pristigli iz različitih institucija: Dom za odrasla lica Kulina, GC “Jelenac” sa RJ Tešica, Zavod “Male Pčelice”, Ustanova za decu i mlade Sremčica, GC “Knjaževac” ali i  iz  ustanove “Gvozden Jovančićević” iz Velikog Popovca. Povod za ovo divno druženje uzimao je za svoj najvažniji i krajnji cilj pripremu korisnika za odlazak u hraniteljske porodice.


Osim korisnika kamp  je okupio i vaspitače pomenutih institucija koji su zajedno sa stručnjacima Dečjeg srca pažljivo osluškivali i razmotrili želje i potrebe korisnika za život van ustanove. Sedmodnevni boravka na Zlatiboru osmišljen je i realizovan  kroz različite aktivnosti i radionice „Životnih veština“. Imajući u vidu da su korisnici došli iz različitih ustanova, da je grupa bila heterogena, da se međusobno nisu poznavali, veoma brzo je došlo do međusobnog zbližavanja i uspostavljanja adekvatnog kontakta. Takođe, korisnici su se zbližili i sa vaspitačima iz drugih ustanova, kao i sa ostalim stručnim radnicima,  učesnicima kampa. Nakon par dana boravka i ustaljivanja ritma dana, grupa je funkcionisala kao jedna velika porodica. Korisnici su razmenjivali adrese, brojeve telefona, fotografisali se, plesali i nezaboravno se druzili. Po rečima pojedinih korisnika boravak  na Zlatiboru je predstavljao nezaboravni doživljaj i nešto najlepše što im se dogodilo u životu.
Sa zadovoljstvom možemo da vas obavestimo da je kamp protekao u najboljem mogućem redu. Da su korisnici sa velikim zadovoljstvom i ushićenjem ispunjavali sve zadatke i prihvatali novonastalu situaciju  i da sa nestrpljenjem očekuju sledeće druženje koje će predstavljati korak bliže ka njihovoj deinstitucionalizaciji.


Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs