Radionica „Naš grad aktivan dom“

Radionica „Naš grad aktivan dom“

U skladu sa planiranim aktivnostima na realizaciji projekta „Naš grad je naš dom“, 12. decembra 2014. godine održana je radionica „Naš grad aktivan dom“. Ova radionica je održana u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje. Učesnici su bili zaposleni i petnaest osoba sa intelektualnim i mentalnim teškoćama. Od posebnog značaja za realizaciju radionice imalo je aktivno učešće zaposlene osobe, senzibilisane učešćem u prethodno održanoj zajedničkoj radionici za predstavnike javnih službi „Otvoreni za naše sugrađane“.


Radionica je organizovana kao aktivnost zaposlenih i osoba sa intelektualnim i mentalnim teškoćama koje su došle u posetu. Nakon dolaska u prostorije službe i međusobnog upoznavanja, posetioci su se upoznali sa radom službe za zapošljavanje.
Nakon dobijanja prvih informacija, posetioci su od strane direktora upoznati o poslovima koje zaposleni obavljaju i načinu rada i funkcionisanja službe. Uključili su se savetnici koji su osobama sa mentalnim i intelektualnim invaliditetom, osobama u poseti, objasnili mogućnosti za zapošljavanje pod posebnim uslovima, sa mogućnostima za dodatne edukacije osoba sa invaliditetom, koje obuke i kurseve se organizuju u okviru rada službe, kao i to kako se ostvaruje novčana naknada za one koji imaju pravo na to.
Zaposleni u službi zapošljavanja su bili dobri domaćini svojim posetiocima i u zajedničkoj prostoriji organizovali kratko druženje uz posluženje. Spontanost tokom realizacije radionice je bila na visokom nivou. Svi učesnici su bili aktivni.
M.Lj. (48), radnica Nacionalne službe za zapošljavanje ističe: „ Ovo kratkotrajno druženje bilo je od prevelikog značaja za mene i moj dalji rad sa direktinim korisnicima sa intelektualinim i mentalnim smetnjama. Takođe, smatram da bi ovakve posete trebalo organizovati u svim javnim ustanovama jer se kroz direktan kontakt sa korisnicima stiče adakevatnija slika i podspešuje empatija koja vodi ka uspešnoj zajedničkoj saradnji.
Cilj radionice - potpunije prihvatanje osoba sa teškoćama, pružanjem potrebne pomoći i podrške, omogućavanje bolje socijalne pristupačnosti u svim aspektima života u zajednici je ostvaren i predstavlja korak ka kvalitetnijem načinu života ovih osoba kao ravnopravnih građana.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs