Moja knjiga

Moja knjiga ima za cilj da na pozitivan i asertivan način predstavi dete ili osobu sa smetnjama u mentalom razvoju koja sama sebe zbog svojih smetnji I ograničenja ne bi mogla predstaviti. U ovoj knjizi o pojedincu se piše u prvom licu, što omogućava da se već kroz čitanje teksta približimo detetu/osobi kako bi se stekaoutisak da se ono baš nama obraća i sama sebe predstavlja.

Knjiga sadrži podatke o poreklu deteta/osobe, načinu njegovog funkcionisanja, njegovim osobinama, vrlinama i manama, opisuje načine na koje se dete/osoba snalazi u različitim životnim situacijama, na koji način uspostavlja kontakt sa ljudima iz okruženja, kako ispoljava emocije i dr.Takođe, uz opis karekteristika ličnosti deteta/osobe koje se prezentuje, može se videti i ritam dana te osobe, individualni plan i fotografije sa svakodnevnih aktivnosti. Ritam dana pokazuje aktivnosti u kojima dete/osoba učestvuje, njihov sled kao i nivo podrške koji mu je potreban za svaku od njih. Individualnimplanomprezentuju se aktivnosti koje je potrebno sprovoditi sa detetom. Onima svoj cilj, koji dete/osoba treba da postigne zajedničkim delovanjem sa stručanjakom koji sa njim radi. Moja knjiga ima mogućnost dodavanja stranica, što daje prostor da se dopunjuje informacijama, crtežima i fotografijama deteta/osobe a koji obeležavaju različite događaje u njegovom životu.

Moja knjiga predstavlja neophodnost u životu deteta sa smetnjama u razvoju jer omogućava adekvatan, sinhronizovan i ujednačen pristup koji dovodi do pozitivnih promena u njegovog razvoju.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs