Baze podataka

Baze podataka

ISEEDORA – Informacioni Sistem Elektronske Evidencije Dece Ometene u Razvoju

 Adekvatna priprema za život u malim zajednicama podrazumeva prikupljanje i obradu podataka o učesnicima programskih aktivnosti. Primetili smo u toku rada da učesnici uključeni u ovaj program imaju preobimnu dokumentaciju na osnovu koje prate postignuća kod korisnika svojih usluga. Budući da je postojeća dokumentacija dosta obimna i slabo pregledna, potrebno je mnogo vremena i truda da se pronađu potrebna dokumenta. Navedeni program omogućava:

  •  Vođenje evidencije o korisniku;
  •  Laku i brzu pretragu njihovih osobina po unapred zadatim kriterijumima i ocenama za date kriterijume; 
  •  Jednostavno, brzo i efikasno prikazivanje podataka i njihovo štampanje;
  •  Sortiranje dokumenata, pretraživanje i ažuriranje;
  •  Jednostavno, logično i stalno kombinovanje svih kategorija osobina.

 

Postojanje ovako konstruisanog kompjuterskog programa unapređuježivot osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju, kao i dece bez roditeljskog staranja tako što će u svakom trenutku stručnjaci moći da pronađu sve podatke o bilo kom učesniku. Kompjuterski program prati dokumentacija koja se vodi o korisnikuiz koje se daljekreira baza podataka.

Kada bi postojala zajednička baza informacija svih institucija o mogućnostima osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju koji su prošli pripremu za samostalni život, sa nekoliko kliktaja na tastaturi kompjutera mogli biste da dobijete informacije o sposobnostima osobama sa smetnjama u razvoju i deci bez roditeljskog staranja sa celoj teritoriji Srbije.

Urađena su dva programa:

  •  Namenjen deci i osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju,
  •  Deci bez roditeljskog staranja smeštenoj u institucijama ili hraniteljskim porodicama. Komjuterski programi će postati osnovno sredstvo za organizovaniji i ozbiljniji pristup transformaciji ustanova i deinstitucionalizacije.

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs