Okrugli sto u Ćupriji

Okrugli sto 021Završna aktivnost projekta „Delujemo, jer nam je stalo“, Okrugli sto, održana je 17. aprila 2014. godine u sali Centra za porodicni centar i usvojenje, Cuprija. Aktivnost je pripremljena u uskoj saradnji partnera projekta, Nebesko srce“ iz Cuprije, „Udruženje za pomoc MNRO“ iz Jagodine i „Centar OSI“ iz Paracina uz ekstenzivnu podršku strucnjaka Humanitarne organizacije „Decje srce“.

Cilj okruglog stola je bila prezentacija trenutne situacije dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica kada je u pitnju socijalna inkluzija, edukacija i ostvarivanje osnovnih prava. Na okruglom stolu su prezentovani nacini pomeranja barijera na koje deca sa smetnjama u razvoju i njihovi roditelji nailaze u svojim pokušajima ostvarivanja prava u svakodnevnom životu. Takode, jedan od ciljeva je bio i kreiranje zajednickog akcionog plana sa partnerima projekta.

U okviru prezentacije svim prisutnima su istaknuti rezultati projekta, odnosno velika zainteresovanost svih ciljnih grupa za edukacije, zbog cega je broj ucesnika seminara bio znatno veci od planiranog. Ovo ujedno pokazuje i koliko su aktivnosti ovakvog tipa znacajne za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice i koliki uticaj imaju na njihovo pozitivno predstavljanje i socijalnu inkluziju.

Takode, veliki broj volontera se nakon edukacije ukljucio u rad udruženja, te sada svakodnevno imaju aktivnosti sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju i svojim aktivnim ucešce doprinose boljem i kvalitetnijem radu udruženja.

Decje srce je predložilo da budemo aktivni saradnici u okviru programa turizma za osobe sa invaliditetom, u okviru koga bi partneri iz sve tri opštine bili aktivni u kreiranju ponude iz kraja, prosledivanju informacija svojim clanovima i bili neki vid prihvatne stanice za korisnike koji posecuju njihove krajeve. Takode je dogovreno da se zajednicki radi na tome da licenciranje prati sve usluge, tako da se one struktuišu i kasnije licenciraju.

Na samom kraju okuglog stola je dogovoreno da se sledeci sastanak sa partnerima projekta održi 30. 4. 2014. godine, na kome ce se finalizovati zajednicki akcioni plan.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs