Igre bez granica u Ćupriji

Zadovoljstvo nam je da sa saradnicima i prijateljima podelimo vest da je 29. marta 2014. godine održana završna manifestacija „Igre bez granica“ u okviru projekta „Delujemo, jer nam je stalo“. Igre su održane u sportskoj hali „Ada“ u Cupriji, ciji predstavnici su nam izašli u susret i ustupili prostor za ovu manifestaciju. 40 takmicara je bilo podeljeno u 4 ekipe:

  •  I ekipa – šestoro dece iz osnovne škole „Momcilo Popovic Ozren“ iz Paracina i cetvoro dece koja su ukljucena u aktivnosti udruženja „Centar OSI“;
  •  II ekipa – šestoro dece iz osnovne škole „Ðura Jakšic“ iz Paracina i cetvoro dece koja su ukljucena u aktivnosti udruženja „Centar OSI“;
  •  III ekipa – šestoro dece iz osnovne škole „Vuk Karadžic“ iz Cuprije i cetvoro dece koja su ukljucena u akti
  •  IV ekipa – šestoro dece iz osnovne škole „Boško Ðuricic“ iz Jagodine i cetvoro dece koja su ukljucena u aktivnosti udruženja za pomoc MNRO.

Manifestacija ne bi bila toliko kvalitetna da svoj doprinos nisu dali volonteri iz sva tri grada, koji su prethodno prošli seminare u okviru projekta. Neki od njih su bili u ekipama i pomagali ucesnicima, neki su dodavali rekvizite, dok su drugi pomagali oko posluženja i medu navijacima, podsticuci publiku da bodri svoje ekipe.

Nakon predstavljanja svih ekipa, zapoceto je takmicenje u planiranim igrama. Ekipe su se takmicile u šest igara, dok je sve vreme vladala izuzetno pozitivna atmosfera, takmicari su dali sve od sebe da budu što bolji, kao i da na što adekvatniji nacin podrže svoje saigrace sa smetnjama u razvoju, uz svesrdno bodrenje navijaca sa tribina. Dvoje sudija su sve vreme brinula o regularnosti igara, davali znak za pocetak svake igre, a zatim i unosili poene u tabelu. Volonteri u ekipama su sve vreme bili uz takmicare, pomagali im u igrama i bodrili ih. Kada su se završile sve igre, dok su sudije sabirale poene, takmicari i gledaoci su zajedno, uz pratnju benda otpevali pesmu „Kad si srecan“, što ih je dodatno zbližilo i dalo uvod za kasnije druženje. Nakon što su poeni sabrani, voditelj je proglasio pobednike, a zatim su svim ekipama dodeljene diplome, medalje i nagrade. Na kraju manifestacije, svi gledaoci su pozvani na parket da se pridruže ucesnicima, posluže pripremljenom zakuskom i druže sa ucesnicima uz muziku.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim ljudima dobre volje koji su pomogli ovu inkluzivnu manifestaciju, kao i televizijskim ekipama koji su snimili, a kasnije na svojim televizijama i emitovali izuzetno zanimljive priloge.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs