Održan seminar "Saradnja sa lokalnim sektorom"

U okviru akcije „Udruženi ka istom cilju“ održana je edukacija „Saradnja sa lokalnim sektorom“ u prostorijama Humanitarne organizacije „Decje srce“ u Beogradu, 10. marta 2014. godine. Želja nam je da kroz ovu akciju ukljucimo institucije socijalne zaštite u jedan do sada nesvakidašnji proces u socijalnoj zaštiti u kome cemo zajedno ici u susret aktivnostima prikupljanja sredstava iz lokalnog sektora. Ideja nam je da obucimo predstavnike institucija kako da prikupljaju sredstva iz lokalnog sektora kako bi mogli da dopunjavaju sopstvene budžete, ponude veci kvalitet života korisnicima, obezbede bolje uslove radnicima, pokrecu nove socijalne usluge, itd.

Ucesnici seminara su bili predstavnici institucija koje su se prikljucile akciji i koji su ucestvovali u prvoj etapi, a to je „Škola životnih veština“ održana na Mecavniku. Institucije ukljucene u akciju su:

  •  Dom za smeštaj odraslih lica „Gvozden Jovancicevic“ – Veliki Popovac
  •  Dom za smeštaj odraslih lica „Kulina“
  •  Dom za lica ometena u mentalnom razvoju „Otthon – Stara Moravica“
  •  Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju „Veternik“
  •  Ustanova za smeštaj odraslih i starih lica „Srce u jabuci“
  •  Zavod za smeštaj odraslih lica „Male Pcelice“

Tokom edukacije ucesnici su imali prilike da steknu znanja o konkretnim metodama pronalaženja sredstava, nacinima obracanja donatoru, lobiranju, sistemima rada sa donatorima, nacinima komuniciranja i zahvaljivanja donatoru, ostvarivanju dugorocne saradnje, konkretnim koracima prilikom rada sa donatorima, izradi dopisa, predstavljanju institucije / akcije...

Akcija „Udruženi ka istom cilju“ nudi zajednicki put, a to je da omogucimo korisnicima institucija da zajedno sa radnicima produ kroz program „Škola životnih veština“ uz koordinaciju strucnjaka Decjeg srca. Zajednicki cilj akcije je da pronademo sredstva neophodna za organizaciju programa, te je edukacija završena davanjem konkretnih smernica i zadataka koje predstavnici treba da obave. Svaki korak akcije ce biti produkt zajednickog delovanja, te je ucesnicima jasno predstavljeno da u svakom momentu mogu i treba da traže pomoc od predstavnika Decjeg srca.

No images found.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs