Seminar za organizacije civilnog društva u Jagodini

DSC 0025U okviru projekta „Delujemo, jer nam je stalo“ – Jačanje pluralizma društva prema osobama sa invaliditetom i njiohovim porodicama koji je finansiran od strane Evropske Unije, a u okviru programa Evropskog instrumenta za Demokratiju i Ljudska Prava, uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, održan je dvodnevni seminar.

Ciljna grupa na koju se seminar odnosio jesu organizacije civilnog društva. Ovo je četvrti po redu seminar koji je održan organizacijama civilnog društva sa ciljem pomoći ovim organizacijama u pružanju podrške osobama sa invaliditetom, usmeravajući ih kako da ostvare svoja prava i da se za ista izbore. Pored navedenog, cilj edukacije je bio i da se pokrene umrežavanje organizacija civilnog društva u cilju njihovog zajedničkog delovanja.

Seminar je održan 15. i 16. februara 2014. godine u sali Gerontološkog centra u Jagodini. Učesnici edukacije su pripadnici različitih organizacija civilnog društva sa svojim sedištima u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

Teme kojima smo se tokom edukacije bavili najviše su se odnosile na predstavljanje značaja povezivanja, zajedničkog delovanja i umrežavanja organizacija civilnog društva. Takođe, aktuelna tema seminara je bila i uticaj mreže na poboljšanje kvaliteta života pojedinca kao i uloga samih organizacija civilnog društva u zajednici u Srbiji. Tokom pomenute edukacije, edukatori i učesnici seminara su predavanjima, diskusijama i međusobnom razmenom definisali cilj delovanja organizacija civilnog društva.

Zadovoljstvo učesnika seminarom se ogledalo kroz komentare koje su izneli u završnom upitniku, komentarišući da će se nakon edukacije više angažovati da motivišu njene članove, a učešće i razmena iskustava su im pomogli da usvoje neke od tehnika primenjivih u njihovim udruženjima.

DSC 0038DSC 0049

DSC 0008DSC 0014

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs